Vanliga frågor

question mark 2123967 640 min e1496484061233 - Vanliga frågor

Om du är på jakt efter billiga billån kanske du har en del frågor. Kanske är detta ditt allra första billån? Då är det inte alltid enkelt att veta vad som gäller. Om du inte har tid att läsa igenom våra lärorika artiklar till punkt och pricka kan du ta en titt på de vanligaste frågorna nedan. Här hittar du nämligen snabba svar på några av de allra vanligaste frågorna gällande billiga billån.

Hur hittar jag billiga billån?

Det bästa du kan göra för att hitta billiga billån är att jämföra. På så sätt får du en överblick över långivarnas villkor och du slipper betala mer för ditt lån än vad du faktiskt behöver. Ta gärna hjälp av vår smarta topplista som du hittar på startsidan. Till höger på denna sida kan du även se en mindre topp 3-lista över de högst rankade långivarna just nu.

Hur mycket kan jag låna?

Om du är ute efter ett billån med säkerhet kan du låna en hel del, beroende på vilken bil du planerar att köpa. Det finns egentligen inget tak, utan du kan låna en bra bit över 600 000 kronor om du skulle vilja.

När det gäller billån utan säkerhet kan du låna mellan cirka 20 000 – 600 000 kronor. Detta är alltså ett vanligt privatlån som inte kräver bilen som säkerhet.

Vad är ett billån utan säkerhet?

Ett billån utan säkerhet är ett vanligt privatlån. Långivaren bryr sig inte om vad pengarna används till så länge du betalar tillbaka dem. Med andra ord kan du köpa vilken bil du vill av vem du vill. Det finns inga krav på bilens skick eller ålder och du slipper betala en handpenning på 20 procent ur din egen ficka.

Dock kan du endast låna upp till 600 000 kronor så om du vill köpa en riktigt dyr bil är det ett lån med säkerhet du bör satsa på.

Vad är ett billån med säkerhet?

Ett billån med säkerhet har lite högre krav än ett billån utan säkerhet. Detta eftersom bilen är säkerheten för lånet. Du får inte köpa en bil som är för gammal, du måste köpa den av en godkänd bilhandlare och lånet måste betalas tillbaka innan bilen nått en viss ålder. Dessutom får du endast låna till 80 procent av bilens värde, resterande 20 procent måste du betala själv.

Hur hög ränta får jag?

Det beror på, då räntan bestäms dels utefter hur stort lån du vill ta samt hur lång löptiden för lånet är. Dessutom påverkar din individuella betalningsförmåga hur mycket du får betala i ränta. Ju bättre betalningsförmåga, desto lägre ränta och tvärtom.

Hur avgör långivaren betalningsförmågan?

Betalningsförmågan avgör man med hjälp av en kreditupplysning, oftast via UC. Detta är helt enkelt ett underlag som beskriver din nuvarande ekonomi. Med hjälp av detta underlag kan långivare och banker avgöra vilken ränta de vill ge dig.

Kan jag hitta billiga billån trots betalningsanmärkning?

Vissa långivare kan erbjuda dig ett billån trots betalningsanmärkning. Dock kan du få låna mindre och betala mer i ränta eftersom utlåningsrisken ökar. En del långivare kan dessutom kräva att du har en medsökande eller en borgensman om du vill ansöka med betalningsanmärkning.

Hur betalar jag tillbaka lånet?

Det vanligaste sättet att betala tillbaka ett lån är via klassiska fakturor eller via autogiro. Autogiro är avsevärt smidigare eftersom betalningarna dras automatiskt ifrån ditt konto varje månad.

Kommentarer inaktiverade.

Topp 3 bästa billån 2019:
Advisa
Advisa privatlan min e1496490937854 - Advisa

Jämför billån åt dig hos 37 långivare - helt kostnadsfritt

Sveriges populäraste låneförmedlare 2019

Bynk
bynk

Hantera lånet enkelt via Bynk-appen

Tjäna bynkpoäng och få billigare billån

Lendo
lendo logo min e1496500870119 - Lendo

Jämför billån hos 35 banker med en kreditupplysning

Betalningsanmärkningar är inget hinder för att låna