Billån utan säkerhet

dreamstime s 46767618 min 1 e1496484434423 - Billån utan säkerhet

Ett billån utan säkerhet är detsamma som ett klassiskt privatlån och är ett populärt alternativ bland bilköpare. Eftersom lånet saknar säkerhet bryr sig banken inte om vad du använder pengarna till, så länge de får dem tillbaka som avtalat. Vill du köpa ett äldre renoveringsobjekt eller hitta en bil via till exempel Blocket är ett billån utan säkerhet ditt enda alternativ.

Här kan du alltså köpa vilken bil som helst av vem som helst och du slipper även betala en handpenning ur egen ficka. Dessutom kan du idag hitta riktigt billiga billån utan säkerhet med tanke på det låga ränteläget i landet.

Varför billån utan säkerhet?

Många väljer att ta ett billån utan säkerhet, trots att de egentligen kunde tagit ett med säkerhet. Anledningen till detta är helt enkelt eftersom kraven för detta billån är så pass låga. Dessutom vill många slippa spara ihop och betala handpenningen ur sin egen plånbok.

Tar du ett billån utan säkerhet behöver långivaren som sagt inte veta vad du planerar att köpa. De behöver med andra ord inte godkänna orsaken till lånet innan det beviljas. Det enda som spelar roll här är din betalningsförmåga och tidigare kredithistorik. Det är även denna som avgör hur mycket du kommer behöva betala i ränta för ditt billån.

Egenskaper hos ett billån utan säkerhet

Det finns några egenskaper som definierar ett billån utan säkerhet. Låt oss gå igenom dem nedan.

  • Du kan låna upp till 500 000 kr. Detta eftersom 500 000 kr är maxtaket för ett privatlån. Dock måste din betalningsförmåga vara mycket god om du ska bli beviljad ett så stort lån. Minsta beloppet du kan låna varierar mellan olika långivare men det brukar ligga på omkring 20 000 kr. Löptiderna ligger mellan 1 – 12 år.
  • Du kan låna till hela bilens värde. Med andra ord slipper du betala en handpenning på 20 % ur egen ficka. Skulle du sakna ett sparkapital och vill köpa en bil omgående är alltså ett billån utan säkerhet ditt bästa alternativ.
  • Du kan köpa vilken bil som helst. Eftersom bilen ändå inte är lånets säkerhet, så kan du köpa vilken bil du vill. Det kan till och med röra sig om ett gammalt renoveringsobjekt.
  • Du får köpa bilen av vem som helst. Du kan alltså köpa en begagnad bil på till exempel Blocket eller via en bekant. Långivaren bryr sig inte om detta, så länge du kan betala tillbaka pengarna.

Krav för ett billån utan säkerhet

Vilka krav som gäller för billån utan säkerhet hos olika långivare är svårt att säga. Dock brukar det krävas att du har en stabil inkomst och att du är över 20 år. Utöver detta kan kraven angående till exempel inkomst och betalningsanmärkningar variera. Vilken ränta du får och hur mycket du får låna anpassas helt enkelt efter din kreditvärdighet.

Har du en högre inkomst och saknar betalningsanmärkningar är chanserna för att du ska bli beviljad ett större billån goda. Dock är det inte omöjligt att få ett billån om du tjänar lite mindre och har en och annan betalningsanmärkning. Var medveten om att du då förmodligen kommer få låna mindre och få en högre ränta. Ett tips är vid en sämre ekonomi är att ha en medsökande eller en borgensman, då detta kan öka dina chanser.

Kommentarer inaktiverade.

Topp 3 långivare 2019:
Bynk
bynk

Hantera lånet enkelt via Bynk-appen

Tjäna bynkpoäng och få billigare billån

Advisa
Advisa privatlan min e1496490937854 - Advisa

Jämför billån åt dig hos 37 långivare - helt kostnadsfritt

En av Sveriges populäraste låneförmedlare

Lendo
lendo logo min e1496500870119 - Lendo

Jämför billån hos 35 banker med en kreditupplysning

Betalningsanmärkningar är inget hinder för att låna