Billån med säkerhet

dreamstime s 37427198 min e1496484302660 - Billån med säkerhet

Är du intresserad av att ta ett billån kan du välja mellan ett billån utan och med säkerhet. Dessa två typer av lån skiljer sig en hel del och det kan vara bra att veta vilka dessa skillnader är. På så sätt kan du enkelt avgöra vilket alternativ som är det bästa för just dig och din bil. Som tur är finns det billiga billån både med och utan säkerhet i dagsläget.

I denna artikel ska vi titta närmare på just billån med säkerhet. Vi ska även gå igenom när ett billån med säkerhet är det bästa alternativet samt vad du bör tänka på innan du ansöker.

Vad är ett billån med säkerhet?

Ett billån med säkerhet är helt enkelt ett lån som du behöver lämna en pant för. I det här fallet blir självklart bilen panten. Detta innebär att du kommer behöva sälja din bil om du drabbas av betalningssvårigheter så att långivaren kan få tillbaka sina pengar.

Självklart behöver du inte sälja bilen bara för att du varit lite slarvig med en räkning. Du får naturligtvis en eller två påminnelser innan något så drastiskt skulle ske. Men var ändå noggrann med dina betalningar så du slipper åka på onödiga avgifter.

Billån med säkerhet – egenskaper

Nedan ska vi gå igenom några egenskaper som ett billån med säkerhet oftast har.

  • Du kan endast låna till 80 % av bilens värde. Detta innebär alltså att det inte direkt finns ett tak för hur mycket du får låna, men du måste även bekosta handpenningen på 20 % ur egen ficka. Anledningen till detta är helt enkelt att banken inte vill att bilens värde ska sjunka och bli mindre än din belåningsgrad.
  • Löptiden för lånet ligger oftast mellan 1 – 8 år. Viktigt att notera är dock att bilen inte får vara äldre än 12 år när lånet är avbetalat och klart. Med andra ord kan du inte köpa en särskilt gammal bil med denna typ av lån.
  • Räntan för ett billån med säkerhet brukar oftast vara något lägre. Detta eftersom det trots allt finns en säkerhet som gör att risken för utlåningen minskar. Dock är inte skillnaden i jämförelse med ett billån utan säkerhet särskilt stor i dagsläget.
  • Eftersom du kan låna mer än 500 000 kr är ett billån med säkerhet ditt enda alternativ om du vill köpa en riktigt dyr bil. Vid ett billån utan säkerhet ligger taket för lånebeloppet nämligen på 500 000 kr.

Krav vid billån med säkerhet

För att få ta ett billån med säkerhet måste du uppfylla en del krav som vi ska titta närmare på nedan.

  • Du får låna till både en ny och en begagnad bil, dock får den begagnade bilen inte vara allt för gammal.
  • Du måste köpa bilen av en auktoriserad bilhandlare.
  • I de flesta fall måste din nya bil ha en helförsäkring. Under de första tre åren ingår oftast en vagnskadegaranti när du köper en ny bil, vilket innebär att du endast behöver teckna en halvförsäkring under denna period.
  • Du får sällan ha betalningsanmärkningar och du måste ha en stabil inkomst.

Kommentarer inaktiverade.

Topp 3 långivare 2019:
Bynk
bynk

Hantera lånet enkelt via Bynk-appen

Tjäna bynkpoäng och få billigare billån

Advisa
Advisa privatlan min e1496490937854 - Advisa

Jämför billån åt dig hos 37 långivare - helt kostnadsfritt

En av Sveriges populäraste låneförmedlare

Lendo
lendo logo min e1496500870119 - Lendo

Jämför billån hos 35 banker med en kreditupplysning

Betalningsanmärkningar är inget hinder för att låna